Tehnologii inovative Alege cele mai noi tehnologii si cele mai peformante echipamente IT
   
 

Beneficiile aduse de ultimele tehnologii unei companii

Am putea mentiona timpul, energia si economia care se face in consecinta. Un utilizator de calculator desfasoara in mod normal un numar de procese in mod simultan – fisiere de sistem, firewall pentru securitate, soft anti-virus, browser de internet, editor de text, foi de calcul, comunicare pe internet si multe altele. Utilizatorii pot si sa printeze, sa scaneze, sa se conecteze la o retea locala sau la internet, sa foloseasca mai multe dispozitive periferice prin USB sau Bluetooth, sa urmareasca un film high-definition si apoi, dupa ce au terminat lucrul, sa petreaca un timp jucand jocul favorit pe calculator. Toate aceste procese, care se deruleaza adesea in fundal, au nevoie de puterea de procesare pe care o ofera cele mai noi procesoare Intel. Prin urmare, ce anume le permite angajatilor sa lucreze mai repede, mai sigur si la niveluri multiple?

Creşterea perfoRmanTei procesorului

Noile procesoare Intel® Core™ inseamna nu numai cresterea frecventei, ci si o performanta optima prin activarea unor centre multiple. Acestea asigura capacitatea de a desfasura mai multe sarcini in acelasi timp. Acest lucru permite satisfacerea nevoilor utilizatorului si cresterea performantei ori de cate ori este necesar. Prin urmare, activitatea se desfasoară fara perturbări si in mod eficient.

EficienTA energeticA

Procesoarele Intel® Core™ au fost concepute astfel incat sa impace performanta maxima cu consumul minim de energie posibil – calculatoarele de birou nu se supraincalzesc, lucreaza la un nivel mai mic de zgomot si implica o reducere a cheltuielilor cu electricitatea, in timp ce la calculatoarele portabile, bateria dureaza mai mult.

Management la distanTA

Procesoarele Intel® Core™ cu tehnologia vPro™ permit managementul calculatorului de la distanta. Indiferent de unde s-ar afla angajatul, calculatoarele pot fi intretinute de la distanta de catre un inginer de retea, care poate fi un administrator sau un furnizor extern de servicii.

 
   

Ce InseamnA In practicA?

Producatorii de calculatoare portabile incearca sa raspunda in primul rand nevoilor economice, imbunatatind performanta notebook-urilor pentru a atinge parametri comparabili cu cei ai calculatoarelor de birou. In plus, calculatoarele portabile cantaresc mai putin si necesita reincarcarea la intervale mai lungi. Ultima tehnologie implementata la procesoarele Intel Core accelereaza performanta executarii unor sarcini precum deschiderea mai multor fisiere in timpul scanarii sau deschiderea altor aplicatii, comparativ cu platformele anterioare.

   
 

TEHNOLOGIA INTEL® TURBO BOOST

Procesoarele Intel® Core™ i5 si Intel® Core™ i7 sunt dotate cu tehnologia Intel Turbo Boost care le permite sa lucreze in mod „inteligent”, adica energia consumata si numarul de centre active la un moment dat depind de operatiunile desfasurate de utilizator. Aceasta permite procesorului sa creasca frecventa GHz peste valoarea nominala daca este necesar, cum este cazul atunci cand expunem prezentari pentru clienti, facem scanari anti-virus sau descarcam fisiere importante pentru sustinerea prezentarii in acelasi timp. In astfel de situatii este foarte important sa nu incetineasca viteza de lucru a calculatorului. Totusi, daca nu este necesara o putere asa de mare a calculatorului, procesorul poate trece pe un consum mai redus de energie prin inchiderea unor centre, ceea ce poate extinde durata bateriei sau reduce costurile cu energia.

INTEL® HD GRAPHICS

Procesoarele Intel® Core™ garanteaza o performanta excelenta pentru conferinte video, soft-uri de grafica, incluzand editarea de fotografii si imagini (inclusiv HD), si pentru notebook-uri datorita acceleratorului media Intel® HD Graphics implementat in procesor. Utilizatorul nu trebuie sa-si faca griji legate de cumpararea unui card video suplimentar – de acum incolo angajatii care lucreaza cu aplicatii grafice avansate pot lucra si atunci cand calatoresc, permitand companiei sa fie mai flexibila si eficienta.

PROCESOARE INTEL® CORE™ CU TEHNOLOGIE vPro™

Calculatoarele folosite in scopuri economice pot fi dotate cu unul dintre procesoarele din seria Intel® Core™ cu tehnologie vPro™, care au fost special proiectate pentru a raspunde cerintelor intreprinderilor mici si mijlocii si care ofera o siguranta mai mare si caracteristici de securitate. Aceasta inseamna ca, dacă sistemul de operare nu vrea sa porneasca, calculatorul poate fi diagnosticat si chiar reparat de la distanta, cu exceptia cazului in care necesita inlocuirea unei componente hardware.

TEHNOLOGIA ANTITHEFT

Trasatura Antitheft (antifurt) a acestei tehnologii merita de asemenea sa fie mentionata – daca un calculator a fost furat, poate fi blocat de la distantă si este protejat astfel impotriva utilizarii neautorizate. Astfel de solutii cresc libertatea angajatilor la efectuarea sarcinilor, optimizeaza mediul de lucru si securitatea facand astfel posibil un management mai bun al resurselor companiei.

SERVERE CU PROCESOARE INTEL® XEON®

Orice luare in considerare a celor mai noi tehnologii pentru intreprinderile mici si mijlocii trebuie sa includa acele componente esentiale de sistem – serverele, fara de care este imposibil de imaginat activitatea eficienta intr-o companie.

Pe server sunt partajate fisiere, sunt stocate toate datele importante, sunt salvate copii backup si este pastrata toata documentatia referitoare la existenta companiei. De asemenea, serverele trebuie sa deruleze mult mai multe procese simultane decat calculatoarele obisnuite; in afara de stocarea continua de date, acestea sunt folosite zilnic de angajatii conectati la o retea locala si la internet. Desigur, nu mai este necesar sa spunem ca serverele trebuie sa fie foarte sigure, deoarece orice eroare poate cauza pierderea de date importante.

De aceea Intel a dezvoltat o serie speciala de procesoare pentru servere, Intel® Xeon®, care asigura o eficienta deosebita, performanta si eficienta energetica. Aceste procesoare au caracteristici de control al energiei astfel ca performanta serverului si consumul de energie cresc atunci cand sunt conectati la retea mai multi utilizatori, iar cand fluxul de date scade, se reduce si consumul de energie si scad si cheltuielile cu energia in consecinta.

Procesoarele pentru servere au fost proiectate pentru a functiona fara defecte si la volume diferite, 7 zile pe saptamana si 24 de ore pe zi. Aceasta capacitate o depaseste pe cea a calculatoarelor de birou, cand operarea eficace si sigura este o conditie prealabila pentru orice companie.

 
   

ACCESEAZA FONDURI EUROPENE IT In perspectiva beneficiilor viitoare

Atunci cand se investeste in cele mai noi tehnologii, este bine sa se pregateasca un plan de actiune si sa se stabileasca de cate calculatoare este nevoie si de ce tip. Acest lucru depinde desigur de profilul companiei, aria de acoperire a activitatilor sale, numarul de angajati si segmentul de afaceri.

Tendinta actuala a pietei se concentreaza in principal pe activitatile mobile pentru a da companiei mai multa flexibilitate, o capacitate mai mare de a se adapta la nevoile si cerintele clientilor, precum si posibilitatea de a lucra oriunde si oricand. Procesoarele Intel au caracteristici care le fac perfecte pentru utilizarea la calculatoarele de birou, notebook-uri, precum si servere.

Echipamentele in exces inseamna cheltuieli suplimentare, angajatorii au nevoie de mai mult timp pentru a-si indeplini sarcinile, eficienta este redusa si compania inregistreaza prin urmare cheltuieli curente mai mari. Astfel de echipamente consuma mai multa energie, sunt mai lente, se strica mai des si compania trebuie sa plateasca pentru timpul pierdut.

Folosirea unui numar inutil de calculatoare este o buna ilustrare a regulei nicio dezvoltare nu inseamna declin – in cazul in care lipsa de investitii impiedica dezvoltarea companiei. Atunci cand investim in calculatoare bazate pe ultimele procesoare Intel, trebuie sa luam in considerare nu numai costurile, ci si eficienta, inovatiile si, in consecinta, dezvoltarea companiei. Doar daca sunt dotate cu solutii la zi care asigura o performanta optima, companiile mici pot sa faca fata provocarilor secolului XXI.

© 2012, Intel Corporation | *Trademarks | Intel Romania - Facebook